Nyt on aika tuoda joulupöytään ripaus innovatiivisuutta! Aivan kuten menestyvä liiketoiminta tarvitsee tuoreita ideoita ja luovaa ajattelua, myös joulupöytä voi uudistua rohkeilla ratkaisuilla. Tarjoamme viisi kekseliästä, mutta helposti toteutettavaa reseptiä, jotka yhdistävät perinteen ja uuden ajan inspiraation. Näiden ideoiden avulla teet joulupöydästäsi paitsi tämän vuoden puheenaiheen, myös mestariteoksen, jossa näkyy innovatiivisuuden ja rohkeuden voima.
Maistuvaa joulua!
Piparkakkufeta – joulun suolainen naposteltava
Yhdistä klassinen piparkakku ja suolainen feta juustoiseksi makuelämykseksi.
Tarvitset:
- Piparkakkuja
- Fetajuustoa (kuutioitu)
- Karpalokastiketta
- Saksanpähkinöitä (murskattuna)
Valmistus:
Levitä piparkakun päälle pala fetaa, nokare karpalokastiketta ja ripaus pähkinämurskaa. Yhdistelmä on täydellinen suolaisen ja makean liitto.
Punajuuricarpaccio piparjuurikastikkeella
Punajuuri saa uuden elämän näyttävänä alkupalana.
Tarvitset:
- 3 keitettyä punajuurta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl balsamiviinietikkaa
- Piparjuuritahnaa (valmis tai tuore)
- Rucolaa ja paahdettuja kurpitsansiemeniä koristeluun
Valmistus:
Viipaloi punajuuret ohuiksi kiekoiksi ja lado kauniisti tarjoiluvadille. Sekoita öljy ja balsamiviinietikka, pirskottele viipaleiden päälle. Lisää piparjuuritahnaa nokareina ja koristele rucolalla ja siemenillä.
Rosollitaco – suomalainen maku uudessa muodossa
Kuka sanoi, ettei rosolli voisi olla trendikästä?
Tarvitset:
- Tortillalettuja
- Rosollia (valmis tai itse tehty)
- Ranskankermaa
- Kapriksia ja tilliä koristeeksi
Valmistus:
Täytä pienet tortillaletut rosollilla ja lisää nokare ranskankermaa päälle. Viimeistele kapriksilla ja tillillä. Tarjoile ”rosollitacot” jouluillan naposteltavana.
Savulohi-sushikupit
Yhdistä sushin ja suomalaisen savukalan maut hauskaan ja helppoon muotoon.
Tarvitset:
- Riisinuudeleita (tai keitettyä sushiriisiä)
- Savulohta
- Soijakastiketta
- Wasabimajoneesia
- Kurkkua (kuutioituna)
- Pieniä salaatinlehtiä tai filo-taikinakuppeja
Valmistus:
Keitä riisinuudelit tai sushiriisi ja asettele pieniin filo-taikinakuppeihin tai salaatinlehtiin. Lisää päälle revittyä savulohta, kurkkukuutioita ja nokare wasabimajoneesia. Viimeistele pienellä tipalla soijakastiketta.
Joulumausteiset croissanttirullat
Näistä tulee takuuvarmasti uusi jouluaamiaisen suosikki.
Tarvitset:
- Valmis croissanttitaikina (kaupan pakastealtaasta)
- 3 rkl luumuhilloa
- 50 g brie-juustoa (viipaloituna)
- 1 tl kanelia ja 1 tl sokeria (sekoitettuna)
- Tomusokeria koristeluun
Valmistus:
Levitä croissanttitaikinalevylle luumuhilloa ja brie-juustoviipaleita. Kääri rullalle ja leikkaa pieniksi paloiksi. Sirottele päälle kaneli-sokeriseos. Paista uunissa 180 °C:ssa noin 12 minuuttia. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.